Малко повече от два месеца, след като влязоха в спор на трансферния пазар за Кристиано Роналдо, отборите от Манчестър "Юнайтед" и "Сити" излизат един срещу друг в дербито от 11-ия кръг на Висшата лига. Сблъсъкът между двата градски съперника е днес от 14.30 часа на стадион "Олд трафорд".

Срещата е от огромно значение и за двата отбора, които за момента са далеч от върха.

Домакините от "Юнайтед" влизат в двубоя на пета позиция, като имат 17 точки. Тимът обаче е под голямо напрежение като има само една победа в последните си пет мача. "Червените дяволи" бяха в серия от три загуби и едно равенство при голова разлика 3:11, преди да победят "Тотнъм" с 3:0 в последния си мач.

Успехът даде глътка въздух на мениджъра Оле Гунар Солскяр, но постът му остава несигурен.

Шампионите от "Манчестър сити" са трети в класирането, с три точки пред "Юнайтед", но на пет от лидера "Челси". В последната си среща "гражданите" изненадващо загубиха с 0:2 от "Кристъл Палас" на своя терен.

Дербито ще мине под знака на присъствието на Кристиано Роналдо, който през лятото беше много близо до преминаване в "Сити", но в крайна сметка се завърна в "Юнайтед".

"Обикновено не говоря за играчи на други отбори. Убеден съм, че Роналдо е много щастлив в "Юнайтед", каза преди двубоя мениджърът на "Сити" Пеп Гуардиола, когато беше попитан колко близо е бил Роналдо до неговия състав.

"Не знам как този мач влияе на хората в Манчестър. Не излизам по ресторанти, прекарвам по 10-14 часа на базата ни, след това се прибирам. Но съм убеден, че има вълнение. Дотук изиграхме 10 мача, в два от тях записахме лоши резултати, в другите бяхме на високо ниво", каза още Гуардиола.

Колегата му Солскяр обяви, че не иска да се фокусира над миналото и предишните успехи над "Сити", а трябва да мисли за предстоящата среща.

"Отборът е постоянно заедно, всички са обединени около една цел. Имахме събиране на отбора, мисля че беше хубаво и всички са в отличен дух преди дербито", каза норвежецът.

В последния мач между двата тима "Юнайтед" спечели като гост на "Етихад". Преди това "гражданите" бяха в серия от три двубоя без загуба.

Дневник