С категорично предимство и без сериозна съпротива "Манчестър сити" взе градското дерби с "Манчестър юнайтед". "Гражданите" спечелиха с 2:0 на "Олд трафорд", но двата гола се оказаха най-малкото, с което "червените дяволи" се отърваха.

В седмата минута Ерик Баи си вкара автогол, а второто попадение за "Сити" отбеляза Бернардо Силва в 45-ата минута.

В хода на двубоя "Юнайтед" не успя да направи нищо в атака, отправи само пет удара, от които един точен. Домакините завършиха със само 31% притежание на топката, над два пъти по-малко подавания и нито едно докосване в наказателното поле на "Сити".

В поведението на на "червените дяволи" си личеше примирение.

"Юнайтед" загуби за четвърти път в последните си шест мача и изостана с шест точки от "Сити" (17 срещу 23), докато лидерът "Челси" е с 25 точки преди да изиграе мача си от кръга. Освен това на "Олд трафорд" "червените дяволи" губят за трети път в шест срещи дотук, както и за втори път поред след разгрома 0:5 от "Ливърпул".

"Сити" започна агресивно и опита да притисне домакините от първите минути. При първата опасност защитата в червено се справи изчиствайки топката. В седмата минута обаче гол в мрежата на домакините падна. Жоао Кансело центрира остро от лявото крило, а в опита си да изчисти Ерик Баи вкара топката в своята врата, изненадвайки Де Хеа.

След 20-ата минута "Юнайтед" опита да изнесе топката в предни позиции, задържа я малко по-дълго, но не и да стигне опасно близо до вратата на "Сити".

"Гражданите" отговориха с нов период от силни минути, в които буквално натикаха домакините в наказателното им поле. Между 29-ата и 40-ата минута Давид Де Хеа беше с основна заслуга "Юнайтед" да не изостава с два или три гола.

Испанският вратар спаси изстрели на Габриел Жезуш, Кевин Де Бройне, както и предотврати нов автогол, когато Виктор Линдельоф прати топката към своята врата. В този период домакините създадоха само едно положение, при което Роналдо стреля опасно, но Едерсон спаси.

В самия край на първата част "Сити" удвои аванса си след груба грешка в защитата на "червените дяволи". След продължителна атака на "гражданите" Жоао Кансело центрира отляво, пращайки топката на далечната греда. Люк Шоу я пропусна без да знае, че Бернардо Силва е зад гърба му, а португалецът с шпагат я прати към вратата.

Де Хеа също не се намеси добре от близката дистанция - 0:2.

След паузата "Юнайтед" дори нямаше сили да промени развоя на срещата. В големи периоди футболистите на Оле Гунар Солскяр само тичаха след съперниците си без да могат да им отнемат топката.

По-чистите положения отново бяха за "Сити", като Гюндоган два пъти се размина с гол, а Фил Фоудън удари греда. Отличен шанс се откри и пред централния бранител Джон Стоунс, но точен удар към вратата на Де Хеа нямаше.

През втората част "Юнайтед" отправи само два удара без да създаде нещо опасно.

Дневник