"Левски" победи "Славия" в дербито от 14-ия кръг в Първа лига след късен гол на Билал Бари. Мароканският нападател се разписа в 81-ата минута, с което донесе петата победа на сините от началото на сезона и трета в последните четири мача.

Сините успяха да вземат трите точки, след като играха 30 минути с човек повече. Това се случи заради червен картон на Ерол Дост от "Славия".

Дербито на стадиона в "Овча купел" беше съпроводено от много нерви, седем жълти картона и по-малко красиви изпълнения. В хода на срещата по-чистите положения бяха за гостуващия тим на "Левски". В атака "Славия" създаде прекалено малко и не затрудни с нищо Николай Михайлов.

Поражението е трето за белите от началото на сезона, като тимът остава на четвърто място с 23 точки. "Левски" има актив от 17.

Само след 40 секунди "Левски" можеше да поведе, но изстрел на Здравко Димитров от въздуха мина встрани. "Славия" отговори с няколко положения, като първо Ерол Дост, а след това и Емил Стоев обстрелваха вратата на Николай Михайлов, но без да я намерят.

До края на първата част по-чистите положения бяха за сините, като Светослав Вуцов имаше повече работа. За сметка на това домакините отправиха само един точен шут.

Второто полувреме започна и с един от най-спорните моменти в двубоя. В 50-ата минута Билал Бари беше съборен от Венцислав Керчев и съдията Ивайло Стоянов даде дузпа за сините. След забавяне от няколко минути обаче решението беше променено на пряк свободен удар на границата на наказателното поле, като това стана след преглед със системата за видеоарбитраж.

От фаула Георги Миланов стреля технично, а Вуцов спаси, откланяйки топката в гредата. Секунди по-късно вратарят на белите претоврати сигурен гол.

В 60-ата минута "Славия" остана и с човек по-малко заради втори жълт картон на Дост. Това принуди тима на Златомир Загорчич да се прибере плътно в своята половина и да се защитава.

Продължителното време, в което белите трябваше да се бранят в крайна сметка доведе до грешка. В 81-ата минута Радослав Цонев центрира, Андреа Христов изпусна зад гърба си Билал Бари и нападателят на "Левски" вкара с глава.

Дневник