"Лудогорец" взе шеста поредна победа в Първа лига, след като пречупи "Локомотив" (Пловдив) с 1:0. Шампионите стигнаха до успеха след автогол на Кристиан Гомис в 90-ата минута на срещата, в която имаха големи трудности.

Пиерос Сотириу пропусна дузпа в 60-ата минута, а освен това шампионите имаха проблеми срещу организираната защита на гостите от Пловдив. "Локомотив" беше близо до това да си тръгне с точки от стадиона на втори претендент за титлата, след като преди седмица победи ЦСКА като гост в София.

С шестия си пореден успех "Лудогорец" вече има 33 точки и води с осем пред втория "Ботев" (Пловдив), който е и с два мача повече. ЦСКА е трети с 23 точки, но тепърва ще изиграе мача си от кръга.

Първата възможност се откри пред гостите още преди да са изтекли и 60 секунди, но Парвиз Умарбаев стреля над вратата на "Лудогорец". Това се оказа и единственият момент, в който "Локомотив" влезе в наказателното поле на шампионите и изобщо отправи изстрел до почивката.

"Лудогорец" отговори с продължителни атаки и натиск, но не успя да вкара. Доминик Янков получи отлична възможност да се разпише, но от около шест метра с удар от въздуха прати топката в тялото на вратаря на гостите. Другият точен удар през първата част отново беше дело на Янков.

През втората част гостите все пак опитаха да затруднят "Лудогорец", но атаките им бяха епизодични и без особена заплаха.

Действията се водеха основно пред полето на "Локомотив" и Лукас Редер беше по-зает от двамата вратари.

В 60-ата минута шампионите получиха дузпа, след като Мартин Паскалев събори в наказателното поле Текпетей. Сотириу застана зад топката, но ударът му срещна последователно двата странични стълба, а при добавката не уцели вратата.

Последваха силни минути за шампионите, които обсадиха наказателното поле на "Локомотив", но така и не стигнаха до гол.

В 86-ата минута реферът Драгомир Драганов посочи за втори път бялата точка. Той видя нарушение на бранител в черно-бяло срещу Мавис Чибота, но след това прегледа ситуацията на видео и промени решението си на симулация на конгоанския нападател.

В последната минута на редовното време шампионите все пак стигнаха до гол. Текпетей проби отдясно и стреля прострелно, а в опита си да изчисти топката с шпагат Гомис я прати в собствената си врата.

Дневник