Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Мексико и направи нова крачка към световната титла във Формуал 1. Пилотът на "Ред бул" триумфира на пистата "Ерманос Родригес", за да вземе деветия си успех от началото на сезона в 18-ото състезание.

Надпреварата в Мексико премина отлично "Ред бул", върепки че тимът стартира с двамата си пилоти от втора редица. Големият съперник на Верстапен Люис Хамилтън лимитира загубите и завърши втори, удържайки зад себе си Серхио Перес с втория "Ред бул".

Победата е 19-а в кариерата на Верстапен. Благодарение на нея той спечели със седем точки повече от Хамилтън. Така авансът му четири кръга преди края вече е 19 точки.

"Страхотно е да спечеля в Мексико, като съотборник на Серхио, а освен това хората винаги са показвали, че обичат Формула 1. На старта успях да стана от трети първи. Имахме и отлично темпо в днешния ден. Има много време до края на сезона, засега всичко изглежда добре, но може и да се промени", каза Верстапен след надпреварата.

Хамилтън обяви, че не е имал възможност да се бори за победата, заради скоростта на болидите на "Ред бул".

Следващият старт за сезона е идната неделя на пистата "Интерлагос" за Гран при на Бразилия.

Състезанието започна драматично за "Мерцедес", въпреки че двамата пилоти на тима стартираха от първа редица. Макс Верстапен, който потегли трети, използва въздушната струя на тръгналия от полпозишън Валтери Ботас. Пилотът на "Ред бул" мина от външната страна и излезе начело, а Хамилтън остана втори.

В първия завой Ботас беше завъртян от Даниел Рикардо с "Макларън" и остана последен. Освен това на трасето излезе кола за сигурност заради отпадналите болиди на Мик Шумахер и Юки Цунода.

След рестарта Верстапен нямаше проблеми да остане начело, започвайки да трупа аванс пред Хамилтън. Трети беше Серхио Перес, но световният шампион не успяваше да се откъсне от втория пилот на "Ред бул".

Именно Хамилтън беше първият, който влезе в бокса за смяна на гуми, като това се случи в 30-ата обиколка. Три обиколки след него смяна на гуми направи и лидерът Верстапен, докато Перес остана на трасето много по-дълго.

Мексиканецът влезе в бокса 11 обиколки след Хамилтън и независимо, че се върна на трасето трети, заложи да има по-запазени гуми в края на дистанцията.

Макс Верстапен поведе с 19 точки пред Хамилтън след победа в Мексико

Перес започна да топи аванса на Хамилтън, когато световният шампион се движеше на над 10 секунди зад лидера Верстапен. В 62-ата обиколка мексиканецът вече беше на под секунда зад Хамилтън и започна да притиска пилота на "Мерцедес", но двамата влязоха в трафик и британецът успя отново да отвори разлика.

Само две обиколки преди края Перес отново настигна Хамилтън, но не успя да го изпревари и завърши трети.

Дневник