Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че ще има проблем да спечели рекордна осма титла, ако съперникът му Макс Верстапен и "Ред бул" продължават да се представят на толкова високо ниво. Британецът призна превъзходството на "биковете" след Гран при на Мексико, в което Верстапен спечели без никакъв проблем.

"Чувствам, че взех максимума от това състезание, просто темпото им беше невероятно. Нямаше какво повече да направя, след като колата им ни превъзхождаше. Ако от "Ред бул" запазят тази скорост и за следващите състезания, ще имаме проблеми", коментира Хамилтън.

Британецът изостава с 19 точки от Верстапен, а до края на сезона остават още четири старта. След седмица е надпреварата в Бразилия, а на 21 ноември новото състезание за Гран при на Катар. На 5 и 12 декември са последните два старта в Саудитска Арабия и Абу Даби.

"Имаме още четири състезания до края и трябва да продължим да натискаме максимално. Няма да се предам", добави световният шампион.

Неговият шеф Тото Волф призна превъзходството на "Ред бул", но поздрави Хамилтън за отличното каране и това, че е задържал втората позиция пред Серхио Перес. "Люис просто ограничи щетите, караше без грешка. Не мисля, че можехме да спечелим, дори да бяхме първи и втори след първата обиколка."

Волф обаче разкритикува представянето на Валтери Ботас.

"Не е приемливо да се остави толкова пространство, от което Макс мина в първия завой и изпревари нашите болиди. Ние бяхме първи и втори, а Валтери остави външната траектория", добави Волф.

Лидерът в шампионата Верстапен описа изпреварването си в първата обиколка като ключов момент в състезанието.

"Не мислех толкова много, казах си, че трябва да опитам. Когато видях, че външната траектория е свободна вече знаех къде трябва да спра, за да съм пред "Мерцедес". Това беше ключов момент, защото знаем какво щеше да е поведението на болида ми в движение зад тях", каза пилотът на "Ред бул".

Дневник