Отложеният мач от третия кръг на Първа лига между ЦСКА и "Лудогорец" ще се изиграе на 19 декември, това реши Спортно-техническата комисия (СТК) към Българския футболен съюз. От комисията публикуваха програмата в българския футбол до края на 2021 г., като двубоят между червени и зелени ще бъде един от последните.

Срещата между ЦСКА и "Лудогорец" трябваше да се изиграе през август, но тогава двубои на двата тима бяха отложени заради участието им в европейските клубни турнири. Тогава три мача на ЦСКА бяха отложени (с "Арда", "Лудогорец" и "Локомотив" София) и два на шампионите (с "Арда" и с червените).

На практика след насрочването на отложените мачове "Лудогорец" и ЦСКА ще имат много натоварена програма след прекъсването за националните отбори, след като те участват в Лига Европа и Лигата на конференциите. Между 20 ноември и 22 декември шампионите ще имат девет мача, а червените - десет.

Последният редовен кръг ще се изиграе между 10 и 13 декември, след което са отложените срещи. На 16 декември са мачовете "Арда" - "Лудогорец" и "Локомотив" (София) - ЦСКА, на 19-и ЦСКА срещу "Лудогорец", а три преди Коледа червените гостуват в Кърджали.

Дневник