Какво трябва да направя след края на моята кариера - да отнеса знанията си в гроба и да запазя в тайна моята философия и методите ми? Мисля, че е по-логично да предам всичко научено на младите".

Това каза световният №1 в тениса Новак Джокович, който за първи път говори с какво ще се занимава след края на своята кариера. В неделя 34-годишният сърбин спечели рекордна 37-а титла от "Мастърс" турнирите, побеждавайки Даниил Медведев.

"Виждам се в различни роли, в които да помагам на тениса. Мисля, че мога да се развия и като треньор, това е нещо, което ми е интересно", коментира Джокович и говори за Медведев.

"Трудно бих го научил на нещо, ако му бях треньор. В момента той е най-големият ми съперник, лидер е на новото поколение, най-добрият тенисист сред младите и е близо до това да стане №1".

От 14 ноември Джокович ще участва във финалния турнир на АТП, който ще се проведе в Торино. В края на месеца той ще води и Сърбия на Купа Дейвис, опитвайки да спечели за втори път надпреварата.

Сръбският тенисист обаче още не е коментирал дали ще участва на Austrlian Open през 2022 г. Деветкратният шампион в Мелбърн не говори по темата дали е ваксиниран срещу COVID-19, като организаторите на турнира и правителството на щата Виктория въведоха изискване професионалните спортисти да са ваксинирани.

Дневник