Националният отбор продължава курс към подмладяване, но не на всяка цена. Това каза селекционерът на футболистите Ясен Петров при заминаването на българския състав за срещите с Украйна (11 ноември) и Швейцария (15 ноември).

Според Петров има футболисти, които може да са обидени, че не не са в тима.

"Със сигурност може да има играчи, които да се чувстват обидени, че не са в националния отбор. Съжалявам, но това са играчите, на които разчитам - 24 са тук, не мога да повикам 35", каза Ясен Петров и добави, че до момента 12 футболисти са дебютирали под негово ръководство, а вероятно бройката ще се увеличи.

Преди дни вратарят на "ЦСКА 1948" Даниел Наумов обяви, че не е викан заради "лично отношение на човек от щаба", за което Петров каза: "Никакъв коментар няма да направя. Няма да говоря с някого през медиите, ако има нещо го казвам очи в очи. А всеки може да коментира през медиите".

"Надявам се на едно добро представяне срещу много сериозни противници, каквито са Украйна и Швейцария. Настроението в отбора ни е отлично, футболистите могат да го кажат. Целта е да взимаме максимума от всяка среща, а какво ще стане - ще видим", каза още Петров.

Тимът замина без Георги Йомов, който отпадна заради контузия. За двата предстоящи мача Петров ще разчита на 24 футболисти.

Договорът на селекционера изтича след последния мач за годината, а Петров обяви, че в момента не мисли за това. "На този етап не сме говорили, най-важно е сега да покажем добро представяне. Последното нещо, за което мисля е договорът".

Дневник