Формула 1 забранява знаменитостите, които гостуват на отделните състезания, да водят със себе си охранители. Тази мярка се налага след инцидент по време на Гран при на САЩ, което се проведе в края на октомври.

Преди надпреварата в Остин бившият пилот и настоящ репортер на "Скай спортс" Мартин Брандъл опита да интервюира изпълнителката Мегън дъ Стелиън, но влезе в спор с охранител, като му е било отговорено, че тя няма да говори и Брандъл не може да се доближава до нея.

От Формула 1 потвърдиха пред "Ройтерс", че охранители вече няма да се допускат поради ограничения на пространството, както и мерките срещу COVID-19. Известните личности обаче няма да бъдат задължени да дават интервюта.

Самият Брандъл също коментира станалото, като допълни, че не се е обръщал към Формула 1 за промени в протокола.

"Говорете с мен, игнорирайте ме, блъскайте ме. Правете, каквото искате и каквото ви прави щастливи. Единствено се опитвам да предам атмосферата на хората", каза бившият пилот.

Гран при на САЩ беше първата надпревара през сезона, в която имаше повече гости и те можеха да минат по стартовата решетка. Дълго време заради COVID-19 Формула 1 спазваше много стриктни ограничения.

Дневник