С желание за победа и търсене на добър облик националният отбор по футбол се изправя срещу Украйна в приятелски мач. Срещата е днес от 19.30 часа на стадион "Черноморец" в Одеса.

Двубоят е предпоследен за българските национали през 2021 г., като четири дни по-късно те се изправят срещу Швейцария в световна квалификация.

Селекционерът Ясен Петров обяви, че ще направи ротации и ще даде шанс за изява на много играчи в мача с украинците. Петров замина с 24 играчи за двубоя, като единствено Георги Йомов отпадна поради контузия.

"Надявам се на едно добро представяне срещу много сериозни противници, каквито са Украйна и Швейцария. Настроението в отбора ни е отлично, футболистите могат да го кажат. Целта е да взимаме максимума от всяка среща, а какво ще стане - ще видим", каза Петров.

България спечели предишния си мач, който беше квалификация със Северна Ирландия. По този повод Петров обясни, че "ще се търси затвърждаване на добрите резултати".

Мачът с Украйна е и репетиция преди сериозно гостуване на Швейцария, в което ще се преследват точки. Според Петров целта пред националния отбор е завършване на трето място в квалификационната му група.

Дневник