Точно два месеца след идването си като треньор на "Арда" Георги Чиликов си тръгна от отбора. Клубът обяви, че раздялата идва по "взаимно съгласие", но бившият нападател даде знак, че е изненадан от решението за прекратяване на договора.

"Трябва да се потърси отговор от ръководството на "Арда", защото и аз нямам категоричен отговор за себе си", каза Чиликов пред "Диема спорт".

На негово място се очаква да бъде представен бившият футболист на ЦСКА Славко Матич.

Раздялата с Чиликов е поредната промяна в "Арда" след спирането на финансирането от Румен Гайтански в края на юли. Преди два месеца от отбора си тръгна Николай Киров, под чието ръководство бяха постигнати успехи, включително участие във финала за Купата на България и участие в евротурнирите.

В началото на септември за треньор беше назначен Димитър Димитров-Херо, който още на следващия ден напусна по лични причини. Като негов помощник Чиликов остана начело на "Арда" и постигна добри резултати.

"Ако трябва да говорим на спортно-техническа тема, има какво да се желае. Не се заблуждавам, че сме направили нещо страхотно. Когато сме на три точки от шестицата с два мача по-малко, се говори за изненада", каза Чиликов.

Според него подобен подход към треньори и футболисти пречи за развитието на играта. "Не е приятно, защото е изненадващо, но футболът е така. Приемам го, разбирам го, не съм от днес в играта. За съжаление съдбата си я заслужаваме в много отношения - във футбола. След това ревем защо футболът ни е на такова дередже. Това е една от причините да сме в това състояние. Отношението към футболистите, треньорите - като цяло говоря. Не е проблем за мен, че няма да работя в "Арда", добави той.

Дневник