Бразилия победи с 1:0 Колумбия и стана първият отбор от Южна Америка, който се класира за световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. Лукас Пакета вкара единствения гол в мача. Тимът на Тите има 34 точки от 12 мача и си осигури класирането шест кръга преди края на квалификациите. Бразилия води с 9 пред втория Аржентина. Във вторник двата тима се срещат в голямото дерби на Южна Америка. Първият мач между тях беше прекратен от полицията и здравните власти в 6-ата минута..

Мачът с Колумбия не беше от най-добрите за Бразилия, като двата тима направиха общо 44 нарушения. През първото полувреме звездата на домакините Неймар поиска обяснение от рефера Роберто Тобар и дори го бутна леко при размяна на реплики. Все пак Бразилия стигна до успеха, а това е общо 11-ата поредна победа за тима като домакин в квалификации, което е рекорд за Южна Америка.

Бразилия стана четвъртият тим, осигурил си място на световното, след домакина Катар, Германия и Дания.

"Готови сме. Трябва да продължим да работим, имаме още няколко мача. Няма много време за мислене, световното ще дойде бързо, искаме да продължим да подобряваме играта си и да отидем там във възможно най-добрата форма", заяви защитникът на Бразилия Маркиньос.

Дневник