"Левски" ще привлича нови футболисти, само ако са свободни агенти. Това каза треньорът на сините Станимир Стоилов, който за пръв път коментира селекцията на отбора. Дотук на "Герена" си осигуриха един нов - бранителят Ноа Сонко Сундберг, който е национал на Гамбия.

"По никакъв начин не искам да разхищявам, така че всички играчи ще са свободни агенти. Говорим за около 3-4 футболисти. Няма обаче да искам да товарим бюджета, което значи, че ще търсим продажба на някои играчи", каза Стоилов пред "Дарик" радио.

"За да спасим "Левски" финансово трябва да се правят всякакви жестове. Ще се опитаме да надграждаме всяка година".

Според Стоилов "Левски" показва "съвсем минимален напредък", но първия тим изостава от нивото, което към момента показва детско-юношеската школа. Треньорът добави още, че "има няколко играчи почти готови да влязат в първия отбор".

"Най-големият ми проблем в момента е да ги убедя да им влезем в главите. Опитваме се. Надявам се с повторението всичко да изчистим. Давам по-дълъг период на всички. Вярвам им безрезервно на тях и на треньорската работа. Ако те правят това, което аз искам на терена, няма да имаме проблеми", добави Стоилов.

Треньорът каза още, че иска да съкрати анонсирания план 2024 и "Левски" възможно най-скоро да спечели трофей.

Дневник