Роджър Федерер вероятно ще пропусне първия турнир от Големия шлем за 2022 г. Australian Open. Това обяви треньорът на швейцареца Иван Любичич, който говори за състоянието му и как протича възстановяването от операция в коляното.

Федерер не е играл от "Уимбълдън", когато отпадна на четвъртфиналите. След това носителят на 20 титли от Големия шлем се подложи на нова операция на коляното.

Според Любичич знаците в момента не са обнадеждаващи за скорошно завръщане на Федерер.

"Има много малки шансове той да играе в Мелбърн. Все още се възстановява и познавайки го, то не би отишъл, ако не е готов на 100% да се бори за титлата. Australian Open не е реална опция в момента", каза Любичич пред Stats Perform.

"Продължаваме да следим внимателно ситуацията, но имаме предвид, че Роджър е на 40 години и не може да се възстановява бързо, както преди."

В момента Федерер дели първата позиция по титли от Шлема заедно с Рафаел Надал и Новак Джокович. Испанецът също има проблеми с травми в последно време, но обяви, че ще участва в Мелбърн. Ситуацията около Джокович остава неясна, след като организаторите на турнира съобщиха, че ще допускат само тенисисти, които са ваксинирани срещу COVID-19.

Дневник