Изключително, изключително добра година за българския национален отбор. Лошото е, че завършваме годината по този начин."

Такова заключение след загубата с 0:4 на футболистите от Швейцария направи Момчил Цветанов. Според левия бранител поражението в Люцерн е развалило добрите впечатления, които тимът е оставил през годината.

"С ранния гол второто полувреме се обърка целия план как да си проведем мача. Не мисля, че е толкова голяма разликата", добави той.

Селекционерът Ясен Петров нямаше обяснение за тежката загуба. След двубоя той обяви, че отговорността е негова.

"Днес абсолютно нищо не се получи. Швйцария игра много силно, особено Шакири. Десният фланг ни направи доста проблеми. Поемам цялата отговорност. Неприятна загуба, с която завършихме годината. Отборът рухна. Нямам обяснение. Видяхте как бяха подкрепяни домакините, нямаше свободно място", каза Петров пред БНТ.

На въпрос какво се е объркало той каза: "Може би не съм направил правилните смени, може би съм закъснял, може би сме объркали състава, за да не отговорим на агресията на домакините."

"За нас беше важно да подмладим отбора и се случи. Но виждате, че срещу силни противници играта не се получава. Разликата в класите е огромна."

Дневник