Футболни клубове са започнали събиране на нова подписка, с която да направят редовния конгрес на БФС на 18 март 2022 г. изборен. Целта е отново да има избори за президент на организацията, заяви доскорошният член на изпълнителния комитет Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов.

"Ние ще окажем съдействие на клубовете за събирането на подписката, за да може конгресът на 18 март да бъде изборен и веднъж завинаги да се сложи край на тази цялата история", заяви Величков пред БНТ.

Клубовете веднъж вече събраха необходимия брой подписи и с помощта на съда успяха да свикат извънреден конгрес. На него дългогодишният президент Борислав Михайлов беше определен за победител, въпреки че Бербатов твърди, че е трябвало да има балотаж.

"Димитър Бербатов няма никакво намерение да се отказва, защото той още по-отблизо вижда какво става в българския футбол и как се ръководи тази организация", каза Величков.

В последните дни размяната на реплики между двете страни се засили. През новата си страница във "Феййсбук" Михайлов обвини Бербатов, че се е превърнал във фабрика за лъжи.

Дневник