Ивет Горанова отпадна на четвъртфиналите на световното първенство по карате в Дубай. Олимпийската шампионка от Токио 2020 победи две състезателки, но загуби третия си мач срещу Тринити Алън (САЩ) в кат. 55 кг. Впоследствие обаче тя влезе в репешажите за бронзовия медал.

Горанова започна шампионата директно от втория кръг, в който надделя с 1:0 срещу Микаела Енрикес (Еквадор). В следващия мач 21-годишната българка срещна Анжелика Терлюга (Украйна), която победи на финала в Токио през август. Мачът започна по-добре за украинката, която направи техника "ипон" за три точки. С удар с ръка Горанова спечели една точка, а след това направи "ипон" и поведе с 4:3. С още една успешна атака българката добави нова точка и спечели мача с 5:3.

На четвъртфинала Горанова срещна Алън, която е шампионка в панамериканските игри. Олимпийската шампионка поведе с 3:2, но Алън направи "ипон" за три точки и обърна резултата. Горанова върна една точка с "юко", но не успя да изравни резултата и загуби с 4:5.

Българката можеше да стигне репешаж за медал, ако Алън беше достигнала финала. Американката водеше с 5:1 срещу Дженифър Уорлинг (Люксембург), но получи контузия. Тя беше изнесена на носилка, като първоначално за победителка беше определена състезателката от Люксембург. След това обаче беше обявено, че въпреки контузията, Алън все пак печели мача. След жалба от американския отбор съдиите решиха, че Уорлинг е с вина за падането и контузията и дисквалифицирана от полуфинала.

Репешажите, които ще определят участничките в двата мача за бронзовите медали, са в четвъртък, а самите двубои за медалите са в събота.

Дневник