Александър Зверев се класира на полуфиналите в заключителния турнир на АТП в Торино. Германецът постигна втора победа, надигравайки Хуберт Хуркач с 6:2, 6:4. С баланс от два успеха и една загуба Зверев е втори в червената група и продължава към фазата на четиримата най-добри.

Сигурен полуфиналист е Даниил Медведев, който спечели първите си два двубоя.

Успехът на Зверев обезсмисля последния двубой в този поток между Медведев и Яник Синер. Дори и при победа италианецът ще остане трети, след като влезе като резерва на мястото на контузения Матео Беретини. Синер ще запише само два мача в групата.

Двубоят между Зверев и Хуркач се превърна в битка на сервисите. И двамата постигнаха по 11 аса, но подаването на германеца се оказа по-стабилно. Той вкара 77% първи сервис и спечели 86 процента от разиграните точки при него.

В полуфиналите Зверев ще срещне Новак Джокович, който е водач на зелената група. В петък световният №1 излиза в последния си мач, който е с Камерън Нори.

Дотук Джокович и Зверев са се срещали 10 пъти, а балансът е 7:3 в полза на сърбина. Зверев постигна ценна победа над световния №1 на олимпийските игри в Токио през лятото, когато го спря на полуфиналите. Няколко седмици по-късно на US Open Джокович си върна с победа в същата фаза.

Дневник