Английската Висша лига подписа нов договор за телевизионните права в САЩ с американската телевизия NBC. Контрактът е за следващите шест години, а макар и цифрите по договора да са конфиденциални, според медии в САЩ и Великобритания правата са продадени за рекордните 2.7 млрд. долара.

NBC ще плаща по 450 млн. долара на сезон, със 150 млн. повече от очакваното. Договорът влиза е сила от следващия сезон и ще продължи до 2028 г., като ще бъдат излъчени всички мачове. NBC държи правата за Висшата лига от 2013 г. Първият договор беше за три сезона и за общо 250 млн. През 2016 г. беше подписан контракт за шест сезона на стойност 1.1 млрд. долара, средно по 183.3 млн. на сезон.

"Със сигурност стойността и цената с покачиха, защото този продукт е много ценен в САЩ. Ние сме доволни, знаем, че това ще е успешна сделка за нашата компания", заяви президентът на NBC Sports Пийт Бевакуа.

Интересът в САЩ към Висшата лига расте. Мачовете събират средно по 609 хил. зрители през този сезон, което е най-висок брой от 2015 г. насам и е с 14% повече в сравнение с миналия сезон.

"Радваме се, че подписахме нов договор с NBC, които са страхотни партньори в последните девет сезона. Те подсилиха значително популярността на лигата в САЩ с фантастичното си отразяване", заяви изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс.

Дневник