Новият треньор на "Барселона" Шави Ернандес призова привържениците на отбора за подкрепа. Думите му дойдоха в навечерието на дербито с "Еспаньол", което ще е първият му мач начело на състава.

"Обръщам се към привържениците - нуждаем се от нашите хора. Да ни подкрепят и да дадат всичко. Ние ще се раздадем. Трябва да сме много обединени. Ако се раздадат като при представянето ми, това ни е достатъчно", каза Ернандес.

На въпрос дали "Барселона" има възможност да спечели отличия, той заяви, че целта сега е да се печелят мачове. "Не сме в най-доброто положение. Можем да отпаднем от Шампионската лига, но това не е целта. "Барса" трябва да се бори за отличията. Ще видим докъде ще стигнем", заяви треньорът.

Той идва начело на отбора в труден момент, като сменя освободения Роналд Куман.

Новият треньор каза, че е впечатлен от таланта на футболистите и посочи, че може да има изненади в състава. Попитан дали ще се търсят победи или добър футбол, Ернандес отговори: "Едното е следствие от другото. Ще опитаме да играем добре. Смятаме, че така е по-лесно да стигнем до резултат. Предадох го на футболистите, но без да ги притискам, защото някои са много млади".

Дневник