Ивет Горанова спечели бронзов медал в кат. 55 кг на световното първенство по карате в Дубай. Тя победи с 4:1 Дженифър Уорлинг от Люксембург. Българката успя да поведе с 1:0, след което направи и ипон 16 секунди преди края на срещата.

Горанова стигна до битката за бронзовото отличие, след като в сряда загуби на четвъртфинал, а след това спечели двубоя си от репешажите.

"Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Това е голям успех, след олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах, защото бях много задоволена след Токио", коментира Горанова пред БНТ.

Олимпийската шампионка от Токио печели бронзов медал за втори път, след като беше на същата позиция и на шампионата в Мадрид през 2018 г.

"Не исках да мисля за самата среща, а просто да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и че тя е моя".

Горанова оцени годината си като отлична след големите успехи. "За мен това е пълна десятка. Невероятна година, надявам се да продължавам да имам успехи", добави тя.

Dnewnik