Манчестър юнайтед" продължи пропадането си във Висшата лига и загуби с 1:4 гостуването на "Уотфорд". "Червените дяволи" не успяха да се справят с един от тимовете, които са най-неубедителни от началото на сезона във Висшата лига.

Първото полувреме беше кошмарно за "Юнайтед", като в него "Уотфорд" вкара и два от головете си чрез Джощуа Кинг в 28-ата и Исмайла Сар в 44-ата минута. Освен това Сар пропусна и дузпа в началото на срещата. За "Юнайтед" точен беше Дони Ван Де Беек в 50-ата минута. Над 20 минути гостите играха и с човек по-малко заради червен картон на Хари Магуайър. В добавеното време на двубоя Жоао Педро и Еманюел Дейвис оформиха крайния резултат.

Загубата е втора поредна за "червените дяволи", катко и четвърта за последните пет двубоя. В по-дълга серия тимът на Оле Гунар Солскяр е с пет поражения в последните си седем двубоя. Единствено срещу "Евертън" (1:1) и "Тотнъм" (3:0) "червените дяволи" взеха точки. В тези седем мача тимът е получил 17 гола и е вкарал седем.

Цялостната ситуация в тима сгъстява още повече облаците около мениджъра. След 12 кръга "Юнайтед" е едва седми със 17 точки.

Двубоят започна ужасно за тима на Солскяр и още преди да изтекли шест минути беше отсъдена дузпа срещу "червените дяволи". Фернандеш сгреши грубо, а Скот Мактоминей фаулира Кинг. Изстрелът от 11-те метра на Сар беше спасен от Давид Де Хеа, но при добавката Кико Фемениа вкара.

Изпълнението обаче беше върнато и дузпата повторена, след като Фемениа влезе в наказателното поле преди изстрела на Сар. При втория опит на сенегалския нападател резултатът беше същия и Де Хеа отново спаси.

Силните минути за "стършелите" продължиха, като те нападаха постоянно вратата на "Юнайтед". В 23-ата минута удар на Кинг беше блокиран.

 

Норвежецът все пак се разписа, откривайки резултата в 29-ата минута. Защитата на "Юнайтед" отново действаше мудно, позволи на Денис да овладее и центрира, а от около седем метра Кинг нямаше как да сгреши.

Последва отговор и от "Юнайтед", но ударът от въздуха на Маркъс Рашфорд беше спасен атрактивно от вратаря Бен Фостър.

До края на първата част опасните положения продължиха да бъдат пред Де Хеа. Испанецът спаси удар с глава на Кинг, но в 44-ата минута нямаше шанс да реагира. След продължителна атака отдясно Фемениа и Клевърли направиха двойно подаване, топката стигна до Сар и с диагонален шут сенегалецът удвои.

 

Въпреки проблемите второто полувреме започна добре за гостите. Солскяр направи две промени, като влезлият Дони Ван Де Беек се разписа в 50-ата минута. Роналдо свали топката след центриране на Джейдън Санчо и нидерландският халф вкара без проблем.

"Червените дяволи" заиграха по-активно, настаниха се в полето на "Уотфорд" и успяха да създадат няколко положения. За домакините пък ситуацията се усложни след две принудителни промени, едната от които на Исмайла Сар.

В 69-ата минута "Юнайтед" остана с човек по-малко. Хари Магуайър си изкара два жълти картона в рамките на седем минути - първият заради задържане., а вторият след грешка пред наказателното поле и грубо влизане.

До края "Уотфорд" търсеше по-активно още един гол. Два пъти Жоао Педро беше спрян, но във втората минута на добавеното време бразилецът се разписа.

Само четири минути по-късно "стършелите" вкараха още едно попадение, което реализира Еманюел Дейвис.

Дневник