Бъдещето на мениджъра на "Манчестър юнайтед" Оле Гунар Солскяр остава несигурно след категоричната загуба на тима му от "Уотфорд" с 1:4 и проведена спешна среща между ръководителите на клуба. Сбирката между Борда на директорите, която е завършила късно през нощта, не е довела до решение как да се процедира с мениджъра.

Солскяр получи освирквания от някои фенове на "червените дяволи" след срещата.

"Юнайтед" загуби за пети път в последните седем мача и затвърди слабото си представяне. Тимът е на 12 точки зад лидера "Челси" след едва 12 мача.

Усложнената ситуация беше допълнена и от Бруно Фернандеш, който обясни, че "футболистите не са знаели какво да правят". Според португалеца "Юнайтед" среща проблеми с отбори, които са агресивни и силни в единоборствата.

Вратарят Давид Де Хеа също говори след мача, наричайки загубата "срамна и смущаваща". "Лесно е да виним мениджъра или щаба. Понякога просто става въпрос за играчите".

"Работя за и с клуба"

След двубоя Солскяр за пореден път изрази оптимизъм, че може да се справи със ситуацията. Норвежецът добави, че вярва в себе си. Поражението беше посрещнато остро от фенове и бивши играчи на "червените дяволи". Бившият бранител на тима Рио Фърдинанд призова Солскяр да бъде освободен.

"Продължавам да работя за клуба и с него. Имаме добра комуникация, ако шефовете са решили, че нещо трябва да се случи, то тогава ще има разговор между нас", каза Солскяр пред "Скай Спортс".

"Винаги съм вярвал в себе си и в отбора, просто в момента сме в много труден момент. Вярвам, че можем да се върнем на прав път и да променим ситуацията. Знам, че всеки един дава максимума си, но ни липсват резултати".


Мениджърът обясни още, че разбира затруднението на феновете. "Те винаги са били невероятни, така че разбирам как се чувстват. Изживяваме трудни моменти, откакто сър Алекс напусна".

Разговори със Зидан

Според водещи английски медии фаворит за поста при освобождаване на Солскяр е Зинедин Зидан. Още преди време французинът е имал разговори с клуба, но към момента "червените дяволи" не са направили стъпка, за да го ангажират.

По информация на "Скай спортс" Бордът на директорите не е постигнал консенсус дали Солскяр трябва да бъде освободен и дали това е правилният момент за смяна на мениджъра. Именно поради тази причина в момента не се водят и разговори със Зидан. "Таймс" обаче информира за това, че освобождаването на норвежеца е въпрос на време.

Друг въпрос, който се обсъжда от ръководителите на клуба е неустойката на Солскяр. Норвежецът получава годишно 7.5 милиона паунда, като по-скъпоплатени от него във Висшата лига са Пеп Гуардиола, Юрген Клоп, Антонио Конте, който наскоро пое "Тотнъм", както и Томас Тухел, който взима 7.8 милиона.

Друг фактор, който според пресата в Англия все още бави евентуално уволнение е неяснотата в ръководството. Настоящият изпълнителен директор Ед Уудуърд напуска поста на 31 декември, а по последна информация той не иска да се ангажира с крайното решение.

Все още не е ясно кой ще наследи Уудуърд.

Дневник