Оле Гунар Солскяр вече не е мениджър на "Манчестър юнайтед", обявиха от клуба. Малко след 10.30 часа местно време (12.30 българско) на сайта на "червените дяволи" се появи информация, че норвежецът напуска поста си.

Новината идва само часове след тежката загуба с 1:4 от "Уотфорд". Поражението е пето за "Юнайтед" в седем мача, като тимът изпадна в криза и се свлече до седмо място във Висшата лига.

Късно вечер в събота Борда на директорите на клуба проведе среща, като се очакваше Солскяр да бъде уволнен веднага след нея. Според "Таймс" обаче не се е стигнало до единодушно решение. Част от ръководителите са поискали Солскяр да бъде освободен по уважителен начин заради статута му на легенда на "червените дяволи".

"Оле винаги ще бъде легенда на клуба и ние много съжаляваме, че трябваше да вземем това решение. Това няма да развали отличните впечатления от работата ни в последните три години", гласи съобщението на "Юнайтед", като в края му се благодари на норвежеца.

От клуба уточняват, че Майкъл Карик ще води тима в следващите мачове. Във вторник "червените дяволи" играят с "Виляреал" в Шампионската лига, а идния уикенд гостуват на лидера във Висшата лига "Челси". В началото на декември тимът приема "Арсенал".

"Майкъл Карик ще бъде начело в следващите няколко мача, докато клубът намери временен мениджър до края на сезона", се казва още в съобщението на клуба.

На практика последното изречение на клуба показва, че "Юнайтед" няма вариант за постоянен треньор, въпреки че на преден план от седмици излиза името на Зинедин Зидан. Според някои информации "червените дяволи" следят и настоящия мениджър на "Лестър" Брендън Роджърс.

Солскяр пое "Юнайтед" през декември 2018 г., когато беше назначен като временен наставник. Той подписа постоянен договор в края на март 2019 г. В 168 мача норвежецът постигна 92 победи, 35 равенства и записа 41 загуби.

При Солскяр "червените дяволи" играха финал в Лига Европа, който загубиха.

Дневник