"Левски" и "Ботев" (Враца) не успяха да се победят в последния мач от 15-ия кръг в Първа лига, като завършиха 0:0. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" предложи много емоции, битка, както и две пропуснати дузпи - по една за двата отбора.

Дориан Бабунски не се разписа от бялата точка за "Ботев" още в началото на двубоя, а след почивката дузпа пропусна и Борислав Цонев. Гостите от Враца успяха да вземат точка и благодарение на добрите изяви на вратаря си Красимир Костов, който направи редица важни спасявания освен това при дузпата.

С равенството "Левски" събира 18 точки и заема осмо място в таблицата. "Ботев" е предпоследен 13-и и има само 12 точки. Отборът от Враца прекъсна серия от две поредни загуби, но няма победа от август.

В началните минути противно на очакванията "Ботев" действаше по-активно и притисна домакините. Дориан Бабунски се освободи технично от защитник в синьо и стреля към вратата на "Левски", но Николай Михайлов спаси.

В осмата минута "Ботев" получи дузпа след груба грешка на Иван Горанов. Бранителят на "Левски" позволи топката да го прескочи и после повали Юлиян Ненов в наказателното поле.

От бялата точка Бабунски стреля в долния ляв ъгъл, но Михайлов плонжира и успя да спаси.

Последваха по-добри минути за сините, които до почивката се задържаха трайно в полето на "Ботев". Борислав Цонев получи отлична възможност след 25-ата минута, но Костов успя да спаси. Само минута по-късно Билал Бари пропиля най-добрия шанс за сините.

Централният нападател не успя да уцели вратата от около пет метра, пращайки топката над гредата.

Освен двата пропуска "Левски" остана и без Георги Миланов, който се контузи при единоборство в центъра на терена.

В началото на второто полувреме "Ботев" удари греда, като топката кацна върху нея при опит на Ненов да центрира. След това "Левски" се активизира и създаде няколко положения. Борислав Цонев отново пропусна, а Здравко Димитров и Билал Бари няколко пъти не сполучиха при последното подаване.

В 70-ата минута Марин Петков спечели дузпа и за "Левски", като беше повален в полето на "Ботев". Зад топката застана Борислав Цонев, но Костов спаси. Ударът беше в същия ъгъл, в който Николай Михайлов отрази дузпата през първата част.

До края на двубоя действията се водеха основно пред вратата на "Ботев". Костов отново се отчете с прекрасно спасяване след удар на Борислав Цонев. В 85-ата минута Радослав Цонев удари греда, но при изстрелът му Костов отново успя да закачи леко топката.

В добавеното време Костов направи още едно решително спасяване при удар с глава на Борислав Цонев. При него вратарят спря топката с една ръка.

Дневник