"Байерн" отчете оборот от 643.9 млн. евро за сезон 2020/2021 на общото събрание на акционерите. Това е с около 110 млн. евро спад в сравнение с последния сезон преди пандмията от COVID-19.

От клуба все пак отчитат печалба от 1.9 млн. евро след данъците, а президентът Херберт Хайнер посочи, че "Байерн" е в доста по-добро състояние в сравнение с някои други футболни грандове в Европа.

"Футболът изглежда като игра без ограничения, но ние не играем тази игра. Играем по собственитe си правила и го правим много добре. Не дължим нито цент, не сме контролирани от други, независими сме. Много клубове имат огромни дългове. "Барселона" има дълг от 1.3 млрд. евро. "Ювентус" също публикува ужасяващ баланс. Ние сме много, много далеч от това", заяви Хайнер.

Президентът се опита да оправдае спонсорските отношения на клуба с Катар. Наскоро феновете протестирaха и призоваха "Байерн" да прекрати отношенията си с Катар заради нарушаването на човешките права в държавата. На общото събрание Хайнер не влезе в детайли, но беше освиркван от акционери, докато говори по темата.

"Критиките са позволени, разбира се. Критиките обаче трябва да са основани на факти. Избор на думи, който е зъл и страхлив, не пасва на тона на "Байерн", заяви Хайнер, а в отговор на освиркванията в залата каза: Не искате ли дискусия по фактите?"

Изпълнителният директор на клуба Оливер Кан отново изрази категоричната позиция срещу Суперлигата.
"Тази Суперлига правилно се разпадна за 48 часа, защото това щеше да е краят на футбола, какъвто го познаваме. Ние сме разработили ясна стратегия и предпочитаме да сме отделно", каза Кан.

Дневник