Един от последните два европейски шампиона Италия и Португалия ще пропусне предстоящото световно първенство. Това отреди жребият за плейофите в Зона Европа, който беше изтеглен в Цюрих. Двата тима попаднаха в един поток, като могат да играят във финалната фаза на плейофите, но това означава, че няма какт и двете страни да бъдат заедно в Катар. Двата отбора завършиха втори в квалификационните си групи, което ги изпрати в допълнителните пресявки.

В плейофите европейските шампиони от Италия срещат Северна Македония, а португалците се изправят срещу Турция. Те са домакини в предстоящите срещи, а Португалия получи домакинско предимство и за финала.

Плейофите са разделени на шест полуфинални двойки, като те определят трите участника.

Полуфиналните мачове в трите потока ще се играят на 24 март 2022 г. Пет дни по-късно (29 март) са финалите, които ще определят трите участника на световното първенство. Шампионатът ще се проведе между 21 ноември и 18 декември 2022 г.

Дотук от Зона Европа се класираха Германия, Дания, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария и Нидерландия.

Поток А
Шотландия - Украйна
Уелс - Австрия

Поток В
Русия - Полша
Швеция - Чехия

Поток С
Италия - Северна Македония
Португалия - Турция

На церемонията в Цюрих бяха изтеглени и интерконтиненталните плейофи. Те ще се проведат на 13 и 14 юни на неутрален терен

Интерконтинентални плейофи
Зона Азия (5-о място плейоф) - Зона Южна Америка (5-о място)
Зона Северна и Централна Америка (4-о място) - Зона Океания

Дневник