"Левски" записа второ поредно нулево равенство в Първа лига, този път като гост на "Арда". Двубоят беше изпълнен с повече битка и по-малко красиви изпълнения. Домакините от Кърджали имаха повече шансове, докато "Левски" беше ограничен в атака.

Тимът на Станимир Стоилов не се разписа и през миналия уикенд в мача си с "Ботев" (Враца). Сините остават с една победа в последните си четири мача, като имат 19 точки и заемат осмо място. "Арда" е с точка по-малко и е девети.

През първата част "Арда" пропусна две добри възможности за гол чрез Спас Делев в 14-ата и Иван Коконов в 27-ата минута. Между двете ситуации защитникът на "Левски" Гьоко Зайков не успя да се разпише от около седем метра. Той стреля слабо и право в обсега на вратаря на домакините.

След почивката Коконов направи още един пропуск, а играчите на "Левски" поискаха дузпа, когато Димитър Костадинов падна в наказателното поле.

До края "Арда" имаше по-чистите положения, но в 81-ата минута Николай Михайлов се отчете с важно спасяване.

Преди двубоя имаше среща на ръководството на сините и фенове в Хасково. На нея беше обсъдено създаването на сдружение, което да поеме управлението на "Левски".

"Няма начин тази любов да не ме прави оптимист. Най-голямото богатство на "Левски" са феновете. Ако не гледам оптимистично не трябва да съм тук. Ще го бъде "Левски" и ще пребъде", каза Наско Сираков пред Би Ти Ви.

Дневник