Съдиите имат сериозна вина за нивото на футбола в България и не позволяват на отборите да се развиват. Това каза вратарят на "Арда" Иван Караджов след нулевото равенство с "Левски". Според опитния футболист реферите "не оставят отборите да играят".

Още преди двубоя от "Арда" поискаха съдията Станимир Тренчев да бъде сменен, след като имаха претенции от неговата работа в предходни срещи.

"Господинът, който ръководеше нещата (Тренчев бел. ред.), направи така, че ни изнерви и да не можем да играем нашата игра от предния мач. За тримата симпатяги в черно много мога да кажа, но нас само ни глобяват. Те имат голяма роля, че футболът е на такова ниво. То не може всеки мач, аз съм на успокояващи след всяка среща. Да ни оставят да игарем футбол. Отиваме на "Армията" - пребиват ни, мачът тук - пребиват ни", коментира Караджов пред Диема Спорт.

Вратарят отчете положителния ефект от треньорската смяна в Кърджали и идването на Славко Матич. Според Караджов наставникът работи много добре.

"Опитваме се да играем футбол и така трябва да се развива българския футбол, защото отиваме с националния отбор - ядем шамарите и хората ни псуват. Надиграхме ЦСКА на "Армията", а днес показахме още по-добър футбол. По същия начин ще играем и в Разград. Има млади момчета, които да се развиват и да изкарват пари от футбол", добави Караджов.

Дневник