"Барселона" победи с 3:1 "Виляреал" и взе първата си победа като гост в Ла Лига през този сезон. Каталунците стигнаха до успеха с късни голове на Мемфис Депай и Филипе Коутиньо от дузпа. Преди това Френки де Йонг изведе "Барселона" напред, а Самуел Чукувузе изравни за домакините. Това е и втора поредна победа за "Барселона" под ръководството на новия треньор Шави Ернандес.

Първото полувреме завърши без голове, като и двата тима пропуснаха положения. В 48-ата минута Де Йонг вкара, а първоначално голът му беше отменен заради засада, но след намеса на системата за видеоповторения (VAR) беше признат. "Виляреал" натисна в опит да изравни, а в 76-ата минута Чукувузе с разписа с добър удар. В 88-ата минута Депай все пак изведе "Барселона" напред, след като преодоля вратаря Херонимо Руи и прати топката във вратата. Коутиньо вкара от дузпа в продължението.

"Доминирахме по-малко, отколкото очаквах, но в крайна сметка стигнахме до гол чрез Мемфис. Това са три златни точки. Трябва да имаш и късмет. "Виляреал" не заслужаваше да загуби", заяви Шави.

"Барселона" имаше три равенства и две загуби в гостуванията си в Ла Лига до момента. С успеха каталунците събраха 23 точки и са на седмо място в класирането.

Дневник