ПСЖ победи с 3:1 "Сент Етиен" в мач от 15-ия кръг на Лига 1. Денис Буанга изведе домакините напред, но гостите стигнаха до успеха с два гола на Маркиньос и попадение на Анхел ди Мария. Лионел Меси направи три асистенции. "Сент Етиен" игра с човек по-малко. Тимъти Колоджейчак получи червен картон в края на първото полувреме.

Мачът ще се запомни и с дебюта на Серхио Рамос. Бившият капитан на "Реал" (Мадрид), който премина в ПСЖ през юли, започна като титуляр. В края на срещата Неймар получи контузия в глезена.

ПСЖ започна мача по-добре, но вратарят на "Сент Етиен" Етиен Грийн се справи добре с удар на Килиан Мбапе. Въпреки че гостите играеха по-добре, домакините стигнаха до гол. Вахби Макон стреля, Джанлуиджи Донарума спаси, но при добавката Буанга вкара. Първоначално голът беше отменен заради засада, но след това беше признат след намеса на системата за видеоповторения (VAR). "Сент Етиен" остана с десет души след червения картон на Колоджейчак, а при последвалия пряк свободен удар Маркиньос вкара с глава след центриране на Меси.

След почивката ПСЖ очаквано доминираше. Мбапе, Неймар и Меси пропуснаха положения за гостите. В 79-ата минута гостите все пак стигнаха до гол. Меси изведе Ди Мария, който се разписа със силен удар. Неймар получи контузия в глезена малко след това, като беше изнесен на носилка. В края на мача Маркиньос вкара втория си гол с глава, отново след центриране на Меси.

ПСЖ е лидер в класирането с 40 точки, "Сент Етиен" е на последно място с 12.

Дневник