"Лудогорец" и ЦСКА продължават битката помежду си за титлата в Първа лига, като днес се изправят в директен мач в Разград. Десеткратният шампион приема червените на свой терен в 17.15 ч., а с тази среща ще бъде сложен край и на 16-ия кръг в първенството.

"Лудогорец" има аванс от четири точки на върха, като до момента е изиграл 13 мача. ЦСКА е с 12 изиграни двубоя дотук.

И двата тима влизат в дербито на гърба на разочарования в Европа - "Лудогорец" загуби от "Цървена звезда" в Лига Европа, а ЦСКА отстъпи срещу норвежкия "Бодьо" в Лигата на конференциите.

Също така срещата слага началото на натоварен период и за двата тима, които ще играят през няколко дни в рамките на три седмици. "Лудогорец" има шест мача в този отрязък от време, докато ЦСКА ще изиграе седем. Натоварената програма завършва именно с нов мач между двата тима, който е в София на 20 декември.

За срещата от "Лудогорец" имат много проблеми, като редица играчи са с контузии, а Оливие Вердон е наказан. От своя страна треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призна, че е водил срещата с "Бодьо" с мисъл за гостуването в Разград, като съхрани някои играчи.

Дневник