Мъжкият национален отбор по баскетбол загуби и втория си мач от група F на квалификациите за световното първенство. След поражението от Литва миналата седмица тимът на Росен Барчовски отстъпи със 75:85 на Босна и Херцеговина в Ботевград. Българските национали изоставаха през по-голямата част от мача.

Гостите поведоха още в началото и увеличихa аванса си на 11 точки в средата на първата четвърт. До края на частта българите все пак намалиха изоставането си на шест точки. Във втората четвърт след успешна стрелба от тройката България успя да поведе с 34:33, но до почивката Босна отново поведе с 50:41.

Гостите поддържаха преднината си и в третата четвърт. Българските баскетболисти опитваха често стрелба от тройката, но без успех. Те завършиха мача с едва 7 успешни от общо 29 опита (24%). В четвъртата част националите направиха серия от девет поредни точки и намалиха изоставането си, но Босна бързо си върна аванса.

Чавдар Костов беше най-резултатен с 13 точки, а Йордан Минчев добави 12. За Босна Миралем Халилович отбеляза 21 точки, а Джанан Муса завърши със 17.

България е на последното място в групата с две загуби от два мача, с колкото е и Чехия. Двата тима ще се срещнат в два мача през февруари. Литва и Босна и Херцеговина имат по две победи до момента.

Дневник