Франс футбол" ще разгледа възможността дали да връчи "Златната топка" на Роберт Левандовски за 2020 г. Темата беше повдигната от Лионел Меси, който в понеделник получи наградата за седми път.

На церемонията аржентинецът определи нападателя на "Байерн" за заслужен победител за 2020 г., въпреки че тогава наградата не беше връчена заради пандемията. Изборът на Меси за 2021 г. предизвика широко обсъждане дали той е заслужавал да спечели.

"Ти беше победител в "Златната топка" миналата година и "Франс футбол" трябваше да ти я даде", заяви Меси към Левандовски.

Ден по-късно главният редактор на списанието Паскал Фере не даде конкретен отговор на въпроса дали полякът може да бъде награден година по-късно. "Думите на Меси са учтиви и умни. Но не е той човекът, който решава. Това не е решение, което трябва да вземем прибързано. Можем да го обмислим задълбочено. Необходимо е да уважаваме историята на "Златната топка", която винаги е връчвана след гласуване", посочи Фере пред "Паризиен".

Той даде знак, че организаторите трябва да обсъдят и дали са необходими промени в процедурата по определяне на победителя, като се вземат предвид положителните и отрицателните страни.

 Дневник