Левски" се върна на победния път в Първа лига след успех с 1:0 над "Царско село" в мач от 17-ия кръг. Сините се наложиха във визитата си с гол на Билал Бари в 43-ата минута.

Тимът на Станимир Стоилов прекъсна серия от две поредно нулеви равенства. В същото време сините са непобедени вече в четири поредни двубоя, в които дори не са допуснали гол. "Левски" остава осми в таблицата с 22 точки, само на две от Топ 6. "Царско село" е последен със само 11 точки. Отборът на Любослав Пенев е в серия от пет мача без победа и загуби за 10-и път през сезона.

Срещата започна с положение за домакините, като Лъчезар Балтанов стреля с глава, но Николай Михайлов се намеси. При продължението на атаката Васил Шопов шутира от около 20 метра, топката се отклони в бранител в синьо и срещна страничния стълб.

До почивката "Царско село" удари още една греда, като това се случи в 37-ата минута при красив удар от въздуха на Димо Бакалов. Преди това имаше положения и пред двете врати.

Все пак в 43-ата минута "Левски" откри. При центриране на Марин Петков централният бранител на домакините Мартин Кавдански не успя да избие. Топката отиде към Димитър Костадинов, а той подаде успоредно на голлинията за Билал Бари. От четири метра нападателят не сгреши и изведе сините напред - 0:1.


През второто полувреме "Царско село" удари гредата за трети път, когато в 52-ата минута Ален Стеванович прехвърли Николай Михайлов.

Последваха силни минути за гостите, които можеха да вкарат втори гол. Янко Георгиев отрази изстрел от фаул на Радослав Цонев, а след това направи двойно спасяване срещу Здравко Димитров.

В самия край на срещата спасяване трябваше да прави и Николай Михайлов.


По-рано през деня се изигра двубоя между "Локомотив" (Пловдив) и "Черно море", който завърши 1:1. И двата гола паднаха от дузпи още до почивката. Пабло Гарсия откри за гостите още в 12-ата минута, а Димитър Илиев беше точен за "Локомотив" в 37-ата.

"Черно море" записа шести пореден мач без загуба и събра 29 точки, с които излезе на втора позиция. Тимът е с равен актив с ЦСКА, но червените са с четири мача по-малко. "Локомотив" заема седмото място с 24 точки.

Дневник