С ефективна игра, атакуващ футбол и красиви голове "Ливърпул" спечели градското дерби с "Евертън" с 4:1. Тимът на Юрген Клоп отново беше на висота, а освен четирите гола, пропусна поне още толкова положения срещу "карамелите".

Двубоят на "Гудисън парк" беше доминиран от червените, които записаха девети успех в първите 14 кръга от първенството.

Успехът е 96-и за "Ливърпул" в съперничеството с "карамелите". Тимът успя да си върне за загубата на "Анфийлд" през февруари. Освен това "Ливърпул" не беше печелил в дербито от 5 януари 2020 г.

Джордан Хендерсън откри още в деветата минута с мощен шут с левия крак. В 19-ата се разписа и Мохамед Салах с хубаво изпълнение в далечния ъгъл. До този момент червените бяха пропуснали още два отлични шанса.

"Евертън" се върна в двубоя в 38-ата минута с попадение на Демарай Грей и груба грешка в защитата на гостите. След паузата обаче Салах вкара в 64-ата минута, възползвайки се от неточност на Шеймъс Коулман.

Крайният резултат оформи Диого Жота в 79-ата минута.

Победи в междинния кръг взеха и другите претенденти за титлата - "Челси" и "Манчестър сити". Те обаче не дойдоха никак лесно в гостуванията им. Сините се наложиха над "Уотфорд" с 2:1. Мейсън Маунт изведе "Челси" в 29-ата минута, но в 43-ата се Еманюел Денис изравни.


След почивката "Челси" натисна и Хаким Зиеш донесе успеха в 72-ата минута.

Двубоят беше белязан от инцидент на трибуните още в 13-ата минута. Тогава фен изпадна в безсъзнание, като по-късно стана ясно, че той е претърпял сърдечен удар. Срещата беше спряна за около 30 минути преди да започне отново.

На "Вила Парк" в Бирмингам шампионите от "Манчестър сити" надвиха "Астън Вила" също с 2:1. Рубен Диаш и Бернардо Силва дадоха аванс на "гражданите" още до почивката с попадения в 27-ата и 43-ата минута. Оли Уоткинс се разписа за "Вила" само две минути след подновяването на играта, а домакините изпуснаха още няколко шанса да поднесат голямата изненада.

Загубата е първа за "Вила" след назначението на Стивън Джерард за мениджър на тима. В първите си два мача той постигна две победи.

След 14 кръга "Челси" остава лидер с 33 точки, като една по-малко има "Сити". "Ливърпул" е на третата позиция с 31 точки.

Дневник