Берое" и Стойчо Младенов понесоха сурови глоби след кръга в Първа лига. Дисциплинарната комисия към БФС санкционира клуба от Стара Загора с малко над 19 000 лева заради расизъм и използване на димки.

Основната част от глобата са 18 750 лева "за действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата".

Младенов ще трябва да плати 4000 лева за острите си думи след победата на ЦСКА с 2:0 срещу "Локомотив" (София). Треньорът на червените е санкциониран след "сезиране на Комисия "Етика и феърплей" към БФС за уронване престижа и нарушаване честта и достойнството на съдийската бригада в медиите".


Младенов изрази недоволство, като посочи, че от години има тенденция срещу ЦСКА. "Леко ни хапят, леко ни омаломощават, картонче тук, картонче там незаслужено."

"Има една тенденция, която искам да обърна внимание на феновете - кой беше на VAR? Табаков, Кабаков... Същият, който ни свири с "Лудогорец". Ще ги предупредя - да спрат, да бъдат коректни и честни, защото след пет месеца по друг начин ще си говорим с тях", заяви Младенов.

Дневник