Руската антидопингова агенция (РУСАДА) има нов шеф, като начело на центъра застава Вероника Логинова. Ходът идва като реакция на продължаващите допинг скандали около руския спорт и влошения имидж на страната.

Москва ще се опита да излезе от кризата, след като от 2015 г. руският спорт търпи санкции.

От години на големи международни състезания руските отбори се състезават под неутрален флаг. Така ще бъде и за предстоящите зимни олимпийски игри в Пекин, както и световното първенство по футбол в края на 2022 г.

Наскоро беше удължено и наказанието на руската атлетика.

"Вероника Логинова е новият генерален директор на РУСАДА", съобщи агенция "Интерфакс".

В последната година РУСАДА беше ръководена от Михаил Буханов, който застана на мястото на отстранения Юрий Ганус - дългогодишен директор, свързан с допинг скандалите.

Асоциацията на руските адвокати, която е един от основателите на РУСАДА изрази надежда, че с това назначение руският спорт ще върне международните си позиции, а страната по-скоро ще се състезава със собствения си флаг.

"Това е много важна стъпка в посока връщане на руския флаг и национален химн на международни състезания. Също така трябва да бъдат вдигнати всички наказания", коментира председателят на асоциацията Владимир Груздев.

Дневник