"Левски" продължи изкачването си в таблицата на Първа лига и влезе в Топ 6. Сините победиха "Ботев" (Пловдив) с 2:0 на своя стадион "Георги Аспарухов" в мач от 18-ия кръг на първенството. Това беше и последен мач за сините на "Герена" през 2021 г.

Головете за отбора на Станимир Стоилов вкараха Гьоко Зайков в шестата минута и Борислав Цонев в 80-ата.

Победата е втора поредна за "Левски", а тимът е в серия без загуба вече в пет поредни срещи. Активът на сините е 25 точки, докато "Ботев" е четвърти с 29.

Още в шестата минута сините успяха да поведат. След меко центриране от свободен удар на Радослав Цонев Гьоко Зайков скочи най-високо и се разписа с глава.

Ранният гол стъписа гостите и "Левски" като по чудо не удвои аванса си бързо. Марин Петков не успя да се разпише от около пет метра, пращайки топката над вратата. Малко по-късно добър шанс се откри и пред Здравко Димитров, но той се засуети и не стреля.

До почивката "Ботев" имаше само една ситуация, когато Тодор Неделев стреля отдалеч, но Николай Михайлов спаси.

През втората част "Ботев" потърси промени, опита и да изнесе играта напред, но нямаше толкова чисти положения пред вратата на сините. От своя страна "Левски" не рискуваше и изчакваше шанса си за втори гол.

Той се откри в 80-ата минута, когато при контраатака Димитров подаде към Борислав Цонев, а той с мощен шут по диагонала реализира - 2:0.

В друг мач, игран по-рано "Ботев" (Враца) надви "Берое" с 1:0. Единственият гол вкара Дориан Бабунски в 42-ата минута, а за състава от Враца това е първа победа от август.

Дневник