Мартин Камбуров може да продължи кариерата си след Нова година. Това обяви рекордьорът по голове в българския футбол на тържество, което той организира по случай постижението си.

Камбуров, който има 256 гола в елита, е склонен да продължи, но само в "Берое". Решението му ще зависи и от финансирането на клуба.

"Ако продължа, ще е само в "Берое". Никой не знае има ли яснота около клуба и дали ще започне зимна подготовка, което е много жалко. Базата е много хубава и ако това нещо се спре толкова рязко, жалко", коментира Камбуров.

Преди дни министърът на енергетиката Александър Николов даде знак, че финансирането на "Берое" през намиращото се в тежко състояние "ТЕЦ Марица-изток 2" ще спре.

"Трябва да се обмисли с ръководството, да се говори. Няма яснота поне засега. Искам да изчакам. Искам да помогна на Берое до май месец. Клубът ми помогна за рекорда и аз съм длъжен. Нямам чак толкова голяма мотивация, не виждам голям цел, за да продължа в друг отбор", добави Камбуров.

На тържеството, организирано от нападателя присъстваха Христо Стоичков, Христо Бонев, бивши съотборници на Камбуров и др.

Членът на Борда на директорите на клуба Валентин Грудев говори по темата с финансирането.

"При създалата се обстановка, която е надвиснала над "Берое", може да останем без финансиране. Правителството мисля, че ще прояви разум и ще остави финансирането, може би постепенно, докато се стабилизират нещата. Има интерес от чужбина, общината също няма да изостави клуба. Трябваше по-умно да се подходи, отборът е собственост на правителството, не е добре да се каже "оправяйте се", коментира Грудев.

Дневник