Билетите за предстоящите олимпийски игри в Пекин няма да бъдат пуснати в свободна продажба, обявиха организаторите. Причината са притесненията около бързо разпространяващия се вариант на COVID-19 - Омикрон.

Организационният комитет на зимните олимпийски игри уточнява, че присъствието на публика няма да бъде изцяло забранено. Билетите, които бяха предвидени за свободна продажба, ще бъдат разпространени като част от "адаптирана програма за групи зрители".

Все още не се разкриват детайли колко души ще бъдат допускани до съоръженията.

Както и на игрите в Токио няма да се допускат зрители от чужбина. Тогава различните спортни събития се проведоха пред почти празни трибуни с много малки изключения.

"Предвид настоящата тежка и сложна ситуация с пандемията COVID-19 и за да се гарантира безопасността на всички участници и зрители, беше решено да се спре свободната продажба на билети. Очакваме мерките да се спазват стриктно, за да може игрите да преминат успешно", обявиха организаторите.

В момента над 20 милиона души в Китай са ограничени в различни провинции на страната заради голям брой новозаразени с COVID-19.

Олимпийските игри в Пекин ще се проведат между 4 и 20 февруари.

Дневник