Забележителното изпълнение на т.нар. "рабона" на Ерик Ламела в мача на бившия му отбор "Тотнъм" с "Арсенал" му донесе наградата "Пушкаш" на ФИФА за най-красив гол за 2021 г.

На второ място е голът на иранеца Мехди Тареми за "Порто" срещу "Челси" в групите на Шампионската лига, а на трето е попадението на чешкия национал Патрик Шик срещу Шотландия на Евро 2020 след удар от далеч.

За втора поредна година футболист на "Тотнъм" печели отличието, след като за 2020 г. наградата получи кореецът Хьон-Мин Сон. В четири от последните пет години наградата е за голове от Висшата лига.

Призът "Пушкаш" се връчва от 2009 г., като първият му носител е Кристиано Роналдо. Ламела, който вече е в "Севиля", е първият аржентинец с отличието.

Според правилата екип от специалисти избира 11-те най-красиви гола за годината, без значение от националност, пол и първенство (досега жена не е печелила приза). След това следва оценяване, в което с равна тежест се включват екип от легенди на ФИФА, от една страна, и от друга - запалянковци, които гласуват онлайн.

За 2021 г. организаторите разглеждаха голове, вкарани от 8 октомври 2020 г. до 7 август 2021 г.

Дневник