България трябва да мине дълъг път, за да си върне позициите във футбола. Това заяви новият технически директор на БФС Георги Иванов-Гонзо.

"Всички мечтаем България да стигне дотам, където сме били и преди. Това е много дълъг път и процес, който трябва да се прави крачка по крачка. Ако смятаме, че сега ще започнем да правим нещо и утре ще имаме резултат, то това е една голяма грешка", каза Иванов пред сайта на футболния съюз.

"Това е естествен процес, който трябва да се извърви стъпка по стъпка. В този процес трябва да влязат всички - президенти на клубове, директори на школи, така също и децата, които ще бъдат обучавани. Много е важно всички да работим заедно за доброто на българския футбол."

По думите му националните отбори от всички възрастови групи ще играят в еднаква тактическа схема, за да е по-лесен преходът за играчите, които отиват в мъжкия отбор.

Иванов повтори думите на президента на БФС Борислав Михайлов, че се разглежда идеята за следване на унгарския модел на развитие на футбола.

"Предизвикателството пред мен е голямо, но се чувствам подготвен на базата на това, което съм постигнал като футболист и впоследствие като директор в различни клубове. Надявам се сега да достигна апогея в работата си", каза Иванов.

Дневник