Един от фаворитите за титлата на Australian Open Даниил Медведев се класира за осминафиналите в турнира. Руснкаът надви в три сета Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия - 6:4, 6:4, 6:2. Двубоят в Мелбърн продължи само час и 57 минути.

Медведев, който стартира надпреварата като втори поставен в основната схема, изигра стабилен двубой. Руснакът реализира десет аса и много малко пъти беше поставен под напрежение от Ван де Зандсхулп и му даде едва три точки за пробив.

В четвъртия кръг Медведев ще срещне Максим Креси от САЩ (№70), който отстрани представителя на домакините Кристофър О'Конъл.

За осминафиналите се класира и Стефанос Циципас, който преодоля в четири сета Беноа Пер, елиминирал преди това Григор Димитров. Гръцкият тенисист се наложи с 6:3, 7:5, 6:7 (2), 6:4 за 2.45 часа. Следващият съперник на Циципас е 20-ият в схемата Тейлър Фриц от САЩ.

При дамите победа в трети кръг постигна Симона Халеп. Финалистката от 2018 г. надви за едва 65 минути Данка Ковинич от Черна гора след 6:2, 6:1. В следващия кръг Халеп ще играе с Ализе Корне, която продължи отличното си представяне в Мелбърн и във втори пореден мач отстрани поставена - този път Тамара Зиданшек (29).

Напред продължава и втората в света Арина Сабаленка.

Дневник