Мечтата на Том Брейди за осми шампионски пръстен в американския футбол и 11-о участие на Супербоул беше разбита при загуба на неговия отбор "Тампа Бей бъканиърс" от "Лос Анджелис рамс" с 27:30. Шампионите в Националната футболна лига (НФЛ) бяха детронирани на своя стадион "Реймънд Джеймс" в драматичен мач, който беше решен с изстрел за три точки в последната секунда.

Брейди (44 г.), който през 2020 г. подписа с "Бъканиърс" и още в първия си сезон изведе тима до триумф в Супербоул, искаше да защити отличието, както направи през 2003 и 2004 г. с "Ню Инглънд пейтриътс".

Защитата на "Рамс" не даде никакви шансове на Брейди в първото полувреме на мача, след което водеше с 20:3. Три минути преди края на третата четвърт изоставането на "Тампа Бей" беше дори 24 точки, но изключителен финален щурм, допълнен от много грешки на "овните" доведе до 27:27 при оставащи 42 секунди до края на мача.

Две изключителни подавания на Матю Стафърд към Купър Къп обаче позволиха на "Лос Анджелис" да изпълни фийлд гол, който Мат Гей реализира и прати "Рамс" към финала в конференциите.

Още преди двубоя усилено се заговори, че Брейди мисли за отказване и няма да се завърне в следващия сезон. Треньорът Брус Арианс коментира, че "ще бъде шокиран, ако това се случи".

"Чувствам се отлично физически. Не съм мислил изобщо по тази тема, всичките ми мисли бяха насочени да спечелим този мач. Ще видим какво ще се случи, това е въпрос на обсъждане", каза Брейди след мача, попитан дали може да се откаже.

Куотърбекът е най-успешният играч в историята на НФЛ, а през този сезон продължи да подобрява рекорди.

Дивизионният кръг в плейофите беше съпътстван от отпадане на три отбора, сочени за фаворити. Още в събота лидерите в двете конференции "Тенеси тайтънс" и "Грийн Бей пакърс" отпаднаха, след това ги последва и вторият Националната футболна конференция (NFC) - "Тампа".

Напред продължава "Канзас сити чийфс", който победи "Бъфало билс" с 42:36 в изключителна след продължение. Патрик Махоумс сам отбеляза тъчдаун и подаде за три такива, включително в продължението към Травис Келси, за да прати "вождовете" напред. Отборът ще опита да играе в Супербоул за трета поредна година.

Финалите в конференциите са "Канзас" срещу "Синсинати бенгалс" и "Лос Анджелис" срещу "Сан Франциско 49ърс".

Дневник