"Ювентус" привлече звездата на "Фиорентина" Душан Влахович с впечатляващ трансфер за 80 милиона евро. В петък късно вечерта "бианконерите" обявиха новината в деня, в който сърбинът навърши 22 години.

Договорът на Влахович е за 4 години и половина. В Торино нападателят ще получава 7 милиона евро на година, съобщава footballitalia.net.

Интерес към нападателя имаше от "Арсенал" и "Тотнъм", но двата клуба не успяха да платят исканата сума от "Фиорентина". В същото време виолетовите държаха да продадат сърбина през зимата, за да успеят да вземат максимално висока сума, тъй като договорът му изтичаше след 18 месеца.

Трансферът на Влахович е четвъртият най-голям в историята на "Ювентус" след Кристиано Роналдо (117 млн. евро), Гонсало Игуаин (90 млн.) и Матайс де Лихт (85 млн.).

Роденият в Белград футболист впечатли с представянето си във "Фиорентина", където вкара 49 гола в 108 срещи. През този сезон Влахович има 17 попадения в 21 мача в Серия А и е водещ реализатор на шампиоанта заедно с Чиро Имобиле ("Лацио").

В края на 2021 г. Влахович изравни рекорд на Кристиано Роналдо за най-много голове в Серия А за календарна година - по 33.

Сърбинът беше купен от "Фиорентина" през лятото на 2018 г. за 1.95 млн. евро от родния си клуб "Партизан".

Дневник