Лос Анджелис рамс" срещу "Синсинати бенгалс" е тазгодишния мач в Супербоул - финалът по американски футбол на Националната футболна лига (НФЛ). Двата тима се класираха за най-гледаното спортно събитие в САЩ, постигайки победи след обрат срещу "Сан Франциско 49ърс" и "Канзас сити чийфс".

За втора поредна година отбор ще може да играе на своя стадион в Супербоул, след като мачът за титлата е на "СоФи стейдиъм" в Лос Анджелис - съоръжението на "Рамс". Преди година "Тампа бей бъканиърс" стана първият тим, който печели титлата на своя стадион.

Супербоул е на 13 февруари.

"Синсинати" поднесе голямата изненада в тазгодишните плейофи, след като отстрани фаворита "Канзас сити". Като гост на "Ароухед" пред 73 хиляди зрители "бенгалските тигри" се наложиха след продължение с 27:24.

Отборът направи знаменит обрат, след като изоставаше с 3:21 около минута преди края на първото полувреме. Тъчдаун в края на втората четвърт и много силно представяне след паузата доведе резултата до 24:21 за "Бенгалс" преди "Канзас" да изравни в самия край с изстрел за три точки.

В продължението звездата на НФЛ Патрик Махоумс беше спрян, като него пас беше пресечен от защитата на "Синсинати". Последва успешно владение за "Бенгалс" и точен изстрел на Ивън Макферсън за три точки.

За "Синсинати" участието е трето на Супербоул" след 1982 и 1989 г., като и двата пъти тимът губи. Отборът нямаше успех в плейофите от 31 години, този сезон постигна три поредни. Също така "Синсинати" не позволи на "Канзас" да играе в Супербоул за трета поредна година.
 

В Лос Анджелис местният "Рамс" също имаше трудна задача, но се наложи с 20:17. До почивката "овните" изоставаха със 7:10, въпреки че отбелязаха първия тъчдаун в срещата. Пасивът им се увеличи до 7:20 преди заключителните 15 минути, когато те играха много по-силно и записа историческо постижение. Наваксването на двуцифрена разлика е най-голямата в мач за титлата на конференцията.

Тъчдаун на Купър Къп и два поредни изстрела за три точки на Мат Гей изпратиха "овните" на техния пети Супербоул и втори за последните четири години. В историята си "Рамс" има само една победа, която дойде през 2000 г.

При последното участие на тима през 2019 г. той загуби с 3:13 от "Ню Инглънд пейтриътс" най-ниско резултатния мач на Супербоул.

Дневник