"Лудогорец" загуби с 1:4 от "Динамо" (Киев) в предпоследната си контрола от зимния лагер в Турция. Българският шампион направи слаб мач, като беше тотално надигран от украинския си съперник. Двубоят беше белязан от много нерви, както и претенции от двата тима.

В предни позиции "Лудогорец" не показа почти нищо, въпреки че треньорът Анте Шимунджа беше заложил на голяма част от основните си футболисти. Като титуляри започнаха две от новите попълнения Жан Карничник и Рик Джонатан.

Денис Гармаш откри за "Динамо" в 16-ата минута от дузпа, заради която беше Мануел Шоу получи втори жълт картон и беше изгонен. Витиньо вкара в 38-ата минута, а две минути след почивката Шапаренко направи 3:0 за украинците. В края паднаха още два гола - Шкурин се разписа в 75-ата минута, а три по-късно Кирил Десподов вкара за "Лудогорец" от дузпа.

"Това е добър урок, който получихме днес. "Динамо" е добър отбор с качествени състезатели, а ние не бяхме достатъчно концентрирани, бяхме наивни и не знаехме как да реагираме в определени ситуации", каза Шимунджа след двубоя.

През деня "Лудогорец" обяви и привличането на нов вратар - хърватинът Симон Слуга, който идва от английския "Лутън таун". Футболистът е на 28 години като в кариерата си има три мача за националния тим на Хърватия.

Също така шампионите се разделят с Елвис Ману, чийто договор е прекратен по взаимно съгласие, но тимът ще получи трансфер при негова продажба в бъдеще.

В сряда (1 февруари) "Лудогорец" ще изиграе последната си контрола, която е с "Динамо" (Тбилиси).

Дневник