Първият старт биатлона на олимпийските игри в Пекин се превърна в провал за българския отбор, който не успя да завърши в смесената щафета. Българските биатлонисти бяха затворени с обиколка още на втори пост и преустановиха участие.

Милена Тодорова и Мария Здравкова се представиха под очакванията с много грешки в стрелбата. Те използваха общо девет допълнителни патрона и завъртяха три наказателни обиколки.

Затварянето с обиколка не позволи на мъжете Владимир Илиев и Димитър Герджиков да минат по трасето. През 2018 г. българският тим завърши на 17-о място.

Надпреварата в Пекин премина при много обрати, трудни условия и изключителна битка. Вятърът доведе до много грешки в стрелбата като на последната обиколка няколко отбора бяха в битката за първата позиция.

Йоханес Тингес Бьо донесе златото на Норвегия с изключителна последна обиколка, след като на втори и трети пост Тирил Ехоф и Тарей Бьо допуснаха грешки и пратиха отбора назад. Преди това Марте Олсбу Ройзеланд даде силно начало на първия пост. Норвежците завършиха с три наказателни обиколки и 13 допълнителни патрона.

Втора завърши щафетата на Франция (3+11), а бронзът спечели квартета на Руския олимпийски комитет (1+13). Щафетата на Швеция не завъртя нито една наказателна обиколка, но въпреки това с по-слабо бягане, завърши на четвърто място.

Дневник